APPLiA Presenteert jaarverslag 2023

Vandaag heeft APPLiA Nederland het jaarverslag 2023 gepubliceerd. Het is een overzicht van de belangrijkste gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Daarnaast zijn in het verslag de marktcijfers van de branche van elektrische huishoudelijke apparaten te vinden. 

Na regen komt zonneschijn

In het voorwoord van het jaarverslag blikt Stefan Verhoeven, voorzitter van APPLiA Nederland, in eigen woorden terug op een mooi jaar: “Het afgelopen jaar heeft onze branche te maken gehad met verschillende uitdagingen, waarbij de stijgende inflatie en stagnerende huizenmarkt waarschijnlijk de grootste waren. Desondanks kijkt APPLiA Nederland samen met haar leden terug op een mooi verenigingsjaar 2023.”

Klik hier om het hele voorwoord te lezen

Jaarcijfers weerspiegelen gebeurtenissen

Een belangrijk onderdeel van het jaarverslag zijn de jaarcijfers van 2023. Naast de cijfers, geregistreerd door zowel de Statistiekcommissie van APPLiA als onderzoeksbureau GfK, geeft APPLiA ook altijd een duiding van de cijfers.

De consument investeert meer dan ooit in energiezuinige en slimme huishoudelijke apparaten die met het internet verbonden zijn en op afstand bediend kunnen worden. Dat blijkt uit de jaarcijfers 2023. Innovatie is een constante drijvende kracht in de branche. Zo integreren fabrikanten slimme functies zoals AI-toepassingen, WiFi-connectiviteit, spraakbesturing en geavanceerde sensoren in onder andere koelkasten, wasmachines en vaatwassers. In 2023 laat de categorie van klein huishoudelijke apparaten een omzetgroei van 6% en een groei in afzet van 2% zien, welke voornamelijk wordt gerealiseerd in de categorie stofzuigers. Deze resultaten wijzen op een herstel voor een deel van de markt, ondanks de uitdagingen van het jaar 2023 voor de categorie van groot huishoudelijke apparaten, onder andere veroorzaakt door hoge inflatie en een stagnerende huizenmarkt. 

Klik hieronder voor het volledige verhaal bij de jaarcijfers van 2023.

Jaarcijfers 2023: Innovatie als drijvende kracht in uitdagende economie

Verder in het jaarverslag

Naast het voorwoord van Stefan Verhoeven en de jaarcijfers van 2023 wordt in het jaarverslag dieper ingegaan op de ontwikkelingen binnen de commissies. Ook delen we de belangrijkste lobby’s van het afgelopen jaar én blikken we terug op de bijeenkomsten die met de leden hebben plaatsgevonden. Het jaarverslag wordt afgesloten met een terugblik op het jaar voor ANStEC

Klik hier om naar het jaarverslag 2023 te gaan

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan