Samen
kun je het verschil maken

Daarom heeft APPLiA Nederland
meerdere samenwerkingspartners.

Sluit je aan!

Partners van APPLiA Nederland

Om de belangen van de leden van APPLiA Nederland te kunnen behartigen, werken wij samen met een aantal partners:

Applia Logo

Applia europe

APPLiA is de Europese handelsvereniging van de industrie van elektrische huishoudelijke apparaten en behartigt de belangen van haar leden op Europees niveau. De organisatie is gevestigd in Brussel. APPLiA zet zich in om duurzaamheid en innovatie binnen de industrie te bevorderen. APPLiA Nederland is actief lid en steunt deze ambitie. Met APPLiA als partner zit APPLiA Nederland bovenop de actuele ontwikkelingen in innovatie, duurzaamheid en wet- en regelgeving in Europa en informeert haar leden daar proactief over.

Logo Fme

FME

FME is dé ondernemersorganisatie voor de technologische industrie. Er zijn ruim 30 partnerbranches aangesloten bij FME, waaronder APPLiA Nederland, waarmee FME zeer nauwe relaties onderhoudt. APPLiA Nederland besteedt haar management en secretariële ondersteuning uit aan FME en profiteert op die manier van het netwerk, de kennis en de lobbykracht van FME.  

Stichting Open

Eind 2019 hebben 2.000 producenten van witgoed, ICT, audio- en visuele apparatuur, gereedschappen, armaturen en zonnepanelen de handen ineengeslagen en Stichting Organisatie Producentenverantwoordelijkheid E-waste Nederland (OPEN) opgericht. Het doel van deze stichting zonder winstoogmerk is het voldoen aan de wettelijke inzameldoelstellingen en e-waste circulair te maken. Stichting Open neemt de verantwoordelijkheid op zich voor de inzameling en recycling van e-waste in heel Nederland. De voorzitter van APPLiA Nederland is onderdeel van het bestuur van Stichting Open en behartigt vanuit die rol de belangen van de leden.

Fiar Logo Fc

FIAr ce

Stichting FIAR CE behartigt de belangen van de audio- en visual branche. Dat zijn de belangen van handel en industrie op het gebied van elektronica in het algemeen en de daarvan afgeleide producten en in het bijzonder van de belangen die haar deelnemers hierbij hebben. Zij werkt daarvoor samen met andere organisaties voor elektronicabranches.

Gfk

GfK

GfK is het grootste marktonderzoeksbureau van Nederland en een van de leidende bureaus van de wereld. GfK brengt maandelijks marktontwikkelingen en trends in kaart en rapporteert deze aan APPLiA Nederland. Van ruim 250 product groepen worden op artikelniveau de verkopen in aantallen, waarde en prijs geregistreerd en gerapporteerd.

ERM

ElektroRetailMagazine (ERM) informeert al 89 jaar de Nederlandse TCGRetail (Technical Consumer Goods) over ontwikkelingen in de branche. Het blad richt zich op online en offline retailorganisaties, onhankelijke detaillisten en overige partijen in de markt. ERM is een onafhankelijk platform en verschijnt in print, op tablet en online (www.ermonline.nl). APPLiA Nederland blikt iedere maand met een column in ERM terug op de ontwikkelingen in de markt.

Smith Communicatie E1613730724813

Smith Communicatie

Smith Communicatie is de communicatiepartner van APPLiA Nederland. Het communicatiebureau is sinds 2020 betrokken en startte de samenwerking met het ontwikkelen van een communicatiestrategie. Inmiddels is Smith Communicatie betrokken bij alle interne en externe uitingen van APPLiA Nederland.

SAMENWERKINGEN van applia nederland

VNO-NCW

Ondernemingsorganisatie VNO-NCW maakt zich hard voor een excellent ondernemings- en vestigingsklimaat in Nederland. APPLiA Nederland is bij VNO-NCW zlid van de Commissie Consumentenvraagstukken.

Techniek Nederland

Techniek Nederland is de ondernemersvereniging van technische dienstverleners, installatiebedrijven en de technische detailhandel. De organisatie vertegenwoordigt ruim 6.300 bedrijven en is één van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland.

Techniek Nederland

Milieu Centraal

Voorlichtingsorganisatie Milieu Centraal is er om de consument te voorzien van goede informatie zodat zij duurzame keuzes kunnen maken. De organisatie onderscheidt zich met onafhankelijke, betrouwbare en praktische informatie. Alle tips en adviezen zijn gebaseerd op (wetenschappelijk) onderzoek. Experts zorgen ervoor dat de kennisbasis up-to-date blijft.

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan