Samen
zetten wij ons in

Sluit je aan!

Jaarverslagen van APPLiA Nederland

Ieder jaar brengt APPLiA Nederland een verslag uit waarin wordt teruggeblikt op de verkoopcijfers van elektrische huishoudelijke apparaten in het betreffende jaar. Sinds 2017 bestaan de verslagen naast cijfers ook uit een schriftelijke toelichting op de cijfers en enkele verdiepende interviews over onder meer markttrends.|

Op 1 maart 2021 veranderde de branchevereniging haar naam van VLEHAN naar APPLiA Nederland. De jaarverslagen tot en met 2019 dragen daarom de naam VLEHAN. Het verslag van 2020 is na maart 2021 uitgebracht onder de naam APPLiA Nederland.

APPLiA Jaarverslag 2020

Jaarverslag APPLiA Nederland 2020

Mei 2021

Op maandag 17 mei presenteerde APPLiA Nederland het jaarverslag 2020, waarin wordt teruggeblikt op consumententrends en de verkoop van importeurs en fabrikanten van elektrische huishoudelijke apparaten.

De uitbraak van het coronavirus heeft flinke weerslag gehad op de verkoop van elektrische huishoudelijke apparaten. Zo blijkt onder meer dat het aandeel online omzet binnen groothuishoudelijke apparaten is gestegen van 25% naar 30%. Opvallend is dat consumenten hun huishoudelijke producten eerder hebben vervangen dan noodzakelijk. Het geld dat niet besteed kon worden aan vakanties en ander entertainment werd geïnvesteerd in het huis. Zo steeg in 2020 de verkoop van vriezers in stuks met 40%. De grootste omzetstijging binnen klein huishoudelijke apparaten is te zien bij keukenapparatuur (+34% omzet). Door al het thuiswerken is men meer waarde gaan hechten aan de kwaliteit van koffie in huis en is er flink geïnvesteerd in nieuwe koffiezetapparaten. Ook zijn consumenten in 2020 bewuster bezig geweest met hun gezondheid en persoonlijke verzorging. Dit is onder meer te zien in de enorme stijging in verkoop en omzet bij medische apparaten, zoals bloeddrukmeters en digitale weegschalen.

Bekijk het hele jaarverslag voor een totaaloverzicht van alle cijfers en trends van 2020.

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan