Startbijeenkomst transitieagenda

Op woensdag 29 september van 09.30 tot 12.00 uur vindt de startbijeenkomst ‘naar een circulaire branche voor elektrische huishoudelijke apparaten’ plaats, onderdeel van de transitieagenda consumptiegoederen naar een circulaire economie.

Toewerken naar een gedragen plan

In opdracht van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat (verantwoordelijk voor de circulaire economie) werken het Groene Brein en adviesbureau Turntoo aan het tot stand brengen van het transitieplan specifiek voor elektrische huishoudelijke apparaten, onze branche. Het doel is om samen met de branche te komen tot een gedragen plan in samenspraak met o.a. de Rijksoverheid. APPLiA Nederland verwelkomt het initiatief van het Ministerie van I&W en draagt graag bij aan de totstandkoming van dit transitieplan dat begin 2022 zal worden opgeleverd.

Startbijeenkomst Transitieagenda

Datum: woensdag 29 september 2021

Tijd: 09.30 tot 12.00 uur

Locatie: FME, Zilverstraat 69, Zoetermeer

In het geval dat fysiek bijeenkomen niet mogelijk is vanwege beperkende maatregelen, zal de bijeenkomst online plaatsvinden. U ontvangt hierover bericht.

Sprekers

De bijeenkomst wordt afgetrapt door Thomas Rau, pionier in de circulaire economie. Daarna verwelkomen wij Roald Lapperre, Directeur-Generaal Milieu en Internationaal van het Ministerie van I&W. Antoine Heideveld, Directeur van het Groene Brein, en Sabine Oberhuber, Co-Founder Turntoo, gaan dieper in op het transitieplan voor de branche en faciliteren het dialoog. Tot slot zal ik vanuit APPLiA Nederland de laatste ontwikkelingen uit de branche op gebied van circulariteit toelichten. Daarnaast is er uitgebreid de ruimte voor dialoog tussen alle aanwezigen om de ambities en doelstellingen voor het transitieplan te definiëren.

Meer informatie over het transitieplan en de sprekers vindt u hieronder.

Leden van APPLiA Nederland hebben inmiddels een uitnodiging ontvangen voor de bijeenkomst. Bent u producent van elektrische huishoudelijke apparaten en wilt u de bijeenkomst ook bijwonen? Neem dan contact op via info@applianederland.nl.

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan