Samsung sluit zich weer aan bij APPLiA

Jarenlang was Samsung Electronics Benelux B.V. lid en onderdeel van het bestuur van APPLiA Nederland. Door interne ontwikkelingen trokken zij zich een paar jaar geleden terug. Sinds 1 mei 2022 zijn ze echter weer terug van weggeweest. De vele ontwikkelingen op het juridische vlak waren de directe aanleiding voor het hernieuwde lidmaatschap.

Er zijn nu veel voorbeelden van regelgeving die onhandig geïmplementeerd wordt. Dat leidt tot grote problemen voor het bedrijfsleven. De nieuwe wetgeving op gebied van consumentenrecht (conformiteit) is daar een mooi voorbeeld van: het zet onze sector toch behoorlijk op zijn kop.”, aldus Thomas Conijn, advocaat en Head of Legal, Compliance & Public Affairs van Samsung Electronics.

Samsung Thomas Conijn 2022

Actief betrokken in lobbytrajecten

De afgelopen maanden is er dan ook veel contact geweest tussen Samsung en APPLiA; hoofdzakelijk op het gebied van juridische ontwikkelingen. Conijn: “De afgelopen jaren hebben we misschien wel te weinig onze verantwoordelijkheid genomen in deze trajecten. Ons weer aansluiten bij APPLiA was dus een belangrijke eerste stap in de goede richting. We denken graag mee als het gaat om nieuwe wetgeving en lobby en we hebben daarom ook al veel contact gehad met Lindsay Hopman, de jurist van APPLiA.”

“Als bedrijf moet je weten wat er speelt. Daarvoor is APPLiA de aangewezen bron van informatie. En als je als individueel bedrijf probeert invloed uit te oefenen, is dat veel lastiger dan wanneer je als sector aan de politiek uitlegt waarom sommige wetgeving beter uitgedacht moet worden.” Er komt nog een hoop regelgeving aan die de branche van elektrische huishoudelijke apparaten zal treffen. Bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid. “Er komt nog veel nieuwe regelgeving aan met als doel de gebruiksduur van een product te verlengen. Dat is een nobel streven, maar er wordt nog onvoldoende nagedacht over de effecten en hoe je er als bedrijfsleven praktisch mee om moet gaan. Daarin moeten wij onze stem laten horen.

Deelnemer van de Technische Commissie

Naast de interesse en aandacht voor alle juridische ontwikkelingen, is Samsung ook actieve deelnemer in de Technische Commissie. “Ik weet dat APPLiA naast wetgeving nog veel te bieden heeft. Dat gaan we de komende tijd ervaren.”, aldus Thomas Conijn.

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan