Roland Knoester nieuwe directeur van APPLiA Nederland en Anstec

Wie bij de APPLiA-FIAR Summit of de startbijeenkomst transitieagenda aanwezig was in oktober, heeft de nieuwe directeur wellicht al ontmoet. Roland Knoester is per 1 oktober 2021 aangetreden als directeur van de branchevereniging APPLiA Nederland en van de stichting ANStEC. Hierbij neemt hij het stokje over van Jos Severens bij APPLiA Nederland en van Gemma Warmerdam bij ANStEC.

Ruime ervaring in verenigingsmanagement

Roland was ruim 20 jaar actief binnen de financiële sector. Hij volgde een bedrijfskundige opleiding aan de Hogeschool van Utrecht en is gecertifieerd toezichthouder via de Universiteit Maastricht. Voor zijn huidige functie was hij ruim 4 jaar algemeen directeur van Vastgoedpro, een branche– beroepsvereniging voor makelaars, taxateurs en bouwkundigen. Daarnaast was hij actief in het bestuur van stichting VastgoedCert en TeGoVa Netherlands gerelateerd aan de vastgoedsector.

Professioneel verenigingsmanagement is Roland inmiddels op zijn lijf geschreven. Hij snapt hoe essentieel het financieringsmodel is als de keten verder moet worden verduurzaamd en hoe belangrijk het is om alle partijen in de keten betrokken te laten zijn; een voorwaarde voor de circulaire ambities van onze sector.

Dossier circulaire economie

‘’Iedereen heeft de mond vol van de circulaire economie maar partijen in de markt hebben hierbij een verschillend beeld. Het harmoniseren van dit beeld en kijken naar de financiële en praktische haalbaarheid is essentieel. Een heel mooi en complex dossier om hiermee aan de slag te gaan met alle partijen in de sector. Gelukkig heb ik de kick-off sessie voor de transitie-agenda eind september al mogen bijwonen. Dit raakt zowel ANStEC als APPLiA Nederland. Handig dus dat ik zowel directeur mag zijn van beide entiteiten. Op Europees niveau wordt op dit vlak ook veel bepaald. De samenwerking met APPLiA Europe is hiervoor belangrijk. Ik kijk dan ook uit naar de najaarsbijeenkomst in Brussel eind november.”, aldus Roland.

Werving nieuwe leden belangrijk speerpunt

Roland vervolgt: “Momenteel verricht APPLiA Nederland de lobby voor circa 30 leden. Dit is een aanzienlijk deel van de markt, maar er zijn groeikansen. Werving van nieuwe leden is voor mij dan ook een belangrijk speerpunt. Daarmee wordt de lobby krachtiger, slagvaardiger en krijgen we meer zaken voor elkaar. Een belangrijke toegevoegde waarde voor alle betrokken partijen. Dit gaat alleen maar slagen als de verbinding met de (toekomstig) leden er is. Daarom wil ik de komende maanden alle leden persoonlijk ontmoeten, om te horen wat bij hen speelt en wat zij graag terug willen zien in het lidmaatschap van APPLiA Nederland. En uiteraard geldt dat ze mij ook direct mogen contacten als zaken dringend zijn.’’.

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan