Rodus Professional nieuwste lid van APPLiA Nederland

Op 1 mei 2022 heeft Rodus Professional zich aangesloten bij APPLiA Nederland. Rodus Professional is de exclusieve importeur van het Zwitserse merk Schulthess. Mark van Schaijik, CEO van Rodus Professional, importeert het merk van hoogkwalitatieve was- en droogapparaten al sinds 2012 in de Benelux.

Professionele- en consumentenlijn

Schulthess is van oorsprong een producent van professionele was- en droogautomaten voor de zakelijke markt. In branches zoals schoonmaak, zorg, hotels en recreatie worden de Schulthess machines al decennia naar volle tevredenheid gebruikt. Zo’n 10 jaar geleden besloot Rodus Professional ook de consumentenapparaten naar de Benelux te halen, en niet zonder succes. Rodus Professional levert deze apparaten uitsluitend aan vakzaken. “De apparaten van Schulthess zijn duurder dan de gemiddelde was- of droogmachine. De kwaliteit maakt het dat absoluut waard, maar het vraagt wel om wat extra uitleg aan de consument. Vakzaken zijn voor ons daarom hét verkoopkanaal voor onze consumentenmachines. We zijn er ook niet op uit de meeste wasmachines te verkopen in Nederland. Het is vooral belangrijk dat het verhaal klopt.”, aldus Mark van Schaijik.

Nieuwe wetgeving doet Rodus Professional besluiten tot lidmaatschap

Onlangs is er nieuwe wetgeving rondom consumentenrecht van kracht gegaan. Voor Van Schaijik was dit de belangrijkste reden om zich aan te sluiten bij APPLiA Nederland: “We zijn maar een klein bedrijf en lange tijd lag onze focus puur bij onze klanten en de fabrikant. Maar nu we fors zijn gegroeid en de verantwoordelijkheid van fabrikanten met betrekking tot de levensduur van apparaten is veranderd, willen we weten hoe we daar als bedrijf het beste mee om kunnen gaan. De wetgeving rondom consumentenrecht is dus de meest actuele aanleiding geweest om ons aan te sluiten.”

Mark Van Schaijik

Toegang tot het netwerk

Toch is dit niet de enige reden van een lidmaatschap. Van Schaijik vervolgt: “Lange tijd was onze aandacht vooral geconcentreerd op het interne reilen en zeilen van Rodus Professional. Nu er een goede basis ligt, is het tijd om ook buiten onze eigen organisatie te kijken. Ik vind het heel waardevol om met vakbroeders in contact te zijn, zodat we beter weten wat er speelt in de markt. Het is fijn om te kunnen sparren met collega’s en ik vind het belangrijk om mee te kunnen luisteren en praten over de toekomst van witgoed.”

Veel kennis van witgoedservice

Naast zijn werk bij Rodus Professional is Van Schaijik tevens eigenaar van De Smid Reparatie. Als witgoedservicebedrijf is hij daarmee de servicepartner voor veel verschillende merken. Met deze kennis en ervaring zal Van Schaijik ook zeker een waardevolle inhoudelijke bijdrage kunnen leveren aan discussies rondom “repairability”.  

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan