Marc Asbeek Brusse (BSH Huishoudapparaten) nieuw bestuurslid bij APPLiA Nederland

Op 25 november 2021 is Marc Asbeek Brusse (52) als nieuw lid toegetreden tot het bestuur van APPLiA Nederland. Zijn benoeming is tijdens de ALV goedgekeurd door de leden. Marc is managing director bij BSH Huishoudapparaten B.V. en vervangt met deze benoeming zijn voorganger Ronald Wassenaar, die een functie in Frankrijk heeft aangenomen.

BSH al tientallen jaren lid van APPLiA Nederland

BSH Nederland is al tientallen jaren lid van APPLiA Nederland (voorheen VLEHAN). Onder BSH Huishoudapparaten vallen de merken Bosch, Siemens, Gaggenau en NEFF. Het productaanbod loopt uiteen van ovens, kookplaten, afzuigkappen, vaatwassers, wasmachines en drogers, koelkasten en vriezers, tot kleinhuishoudelijke apparaten zoals espresso-volautomaten en keukenmachines. Als bedrijf met een groot marktaandeel vindt BSH het belangrijk om mee te praten over belangrijke thema’s. “Ik kan geen reden bedenken waarom een bedrijf geen lid zou zijn van APPLiA Nederland”, aldus Marc. “Als lid ben je het snelst op de hoogte van wat er speelt in de branche, zowel qua ontwikkelingen als op gebied van overheidsbesluiten. Dit heeft allemaal invloed op je bedrijfsvoering. Als je geen lid bent sta je er toch verder vanaf en moet je zelf uitzoeken wat bijvoorbeeld nieuwe regelgeving betekent voor je bedrijf.

Ik kan geen reden bedenken waarom een bedrijf geen lid zou zijn van APPLiA Nederland.

Over Marc Asbeek Brusse

Marc is al 22 jaar werkzaam bij BSH Huishoudapparaten. In 1999 begon hij bij Siemens als Product Marketeer en Sales Manager. Later werd hij verantwoordelijk voor alle kleinhuishoudelijke apparaten, waarna hij als Sales Director aan de slag ging. Dit deed hij voor zowel keukenretail als elektroretail. Marketing werd aan zijn takenpakket toegevoegd en in 2018 nam hij de sales én marketing van Bosch, Siemens, Gaggenau en Neff voor zijn rekening. Op 1 juni van dit jaar werd Marc benoemd tot managing director van BSH Huishoudapparaten. Daarmee volgt hij Ronald Wassenaar op, zowel in zijn functie bij BSH als binnen het bestuur van APPLiA Nederland.

Dat Marc veel ervaring met zich meebrengt, is wel duidelijk: “Ik ben tijdens mijn carrière verantwoordelijk geweest voor zowel Sales als Marketing binnen alle productcategorieën: van witgoed en kleinhuishoudelijk tot inbouwapparatuur. Die ervaring hoop ik in te kunnen zetten voor de leden van APPLiA Nederland.

Een frisse blik

Binnen het bestuur zal Marc zich bezig houden met alle onderwerpen die op dit moment op de agenda staan. Ook statistieken heeft hij altijd erg belangrijk gevonden. Al sinds het begin van zijn carrière bij BSH Huishoudapparaten maakt hij daar gebruik van. Met en frisse blik hoopt hij het bestuur te kunnen voorzien van nieuwe energie. “Ik heb een sales-en marketingachtergrond die zeker een rol zal spelen in de bijdrage die ik lever. Als branchevereniging denk ik dat we – nog meer dan we nu doen – vanuit een gezamenlijkheid richting de consument kunnen communiceren. Denk aan de schaarste van componenten in de supply chain. Volgens mij heeft iedereen daar momenteel last van. Waarom zouden we vanuit onze brancheorganisatie de consumenten daar niet op een goede manier over informeren?”

Bekijk het volledige bestuur

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan