Inventum nieuw lid van APPLiA Nederland

Per 1 december 2021 is Inventum Huishoudelijke Apparaten B.V. lid van APPLiA Nederland. De leden van de branchevereniging stemden in met het lidmaatschap.

Inventum vindt zijn oorsprong in 1908 en is bij veel Nederlanders vooral bekend geworden om zijn kleinhuishoudelijke apparaten. Menig huishouden is uitgerust met een friteuse, broodrooster of – op het gebied van persoonlijke verzorging – een warmtedeken van Inventum. Sinds 2013 behoren groothuishoudelijke apparaten ook tot het assortiment van Inventum. Daarmee is het bedrijf in alle productgroepen vertegenwoordigd; van inbouw tot vrijstaand, en inmiddels ook in wassen en drogen.

Ben Hofenk, Directeur Operations, vertelt over zijn lidmaatschap: “Wij zien APPLiA Nederland als kennisorganisatie voor de branche van elektrische huishoudelijke apparaten. En er speelt momenteel best veel. Niet alleen op het gebied van duurzaamheid, maar ook bij wet- en regelgeving. APPLiA Nederland heeft sterke banden met APPLiA Europe en via die weg ­­oefenen zij invloed uit, daar waar de regelgeving tot stand komt. APPLiA zit er goed bovenop en dat is voor ons belangrijk. We willen namelijk op de hoogte blijven van alles wat er speelt in de industrie waarin wij actief zijn.”

Hofenk treedt per 1 januari 2022 toe als bestuurslid van zusterorganisatie APPLiA Nederland Stichting E-waste Circulair (kortweg ANStEC). Vanuit die rol zal hij zich veel bezig houden met het systeem van afvalinzameling vanuit het producentenbelang. Net als iedere andere producent is Inventum gebaat bij een kostenefficiënt verloop van het inzamel- en verwerkingsproces.

Wilt u meer weten over de voordelen van een lidmaatschap van APPLiA Nederland? Klik hier voor meer informatie of neem vrijblijvend contact met ons op.

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan