Erik Schimmer nieuw bestuurslid bij APPlia Nederland

Erik Schimmer is tijdens de ALV van 2 juni benoemd tot nieuw bestuurslid van APPLiA Nederland. Hij neemt daarbij het stokje over van zijn collega Francis Das. Erik is Commercial Leader bij Philips Personal Health Benelux. In die rol is hij verantwoordelijk voor het commerciële beleid voor consumentengoederen binnen de Benelux-markt. Daarnaast is hij lid van het Europa MT van Philips Personal Health.

Ruime ervaring in de branche

Nadat Erik afstudeerde in Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam bekleedde hij diverse lokale en internationale functies binnen de retailsector, onder meer bij FNAC Darty. Bij Philips heeft bijna negen jaar ervaring opgedaan in verschillende marketing- en salesrollen, voor hij de functie van Commercial Leader kreeg.   

Erik en APPliA Nederland

De ambitie van Philips is het verbeteren van levens van mensen. De impact van pandemieën, maar ook die van trends die al langer te zien zijn binnen de gezondheidszorg, zoals vergrijzing en de toename van chronische ziekten, maakt deze ambitie relevanter dan ooit. “Het is daarbij belangrijk goed te zorgen voor onze planeet. Voor nu en voor later. Bij Philips vinden we het belangrijk om verantwoordelijk en duurzaam te opereren. We werken volgens hoge normen op het gebied van milieu, maatschappij en governance (ESG) en blijven duurzaamheid steeds dieper verankeren in de manier waarop we zakendoen – in onze eigen activiteiten en daarbuiten, samen met onze partners. Als industrie van elektrische huishoudelijke apparaten is het cruciaal onze verantwoordelijkheid te nemen. Voor APPLiA Nederland staat duurzaamheid en circulariteit centraal en biedt daarmee een platform om dit gezamenlijk als branche op te pakken. Dit was voor mij de belangrijkste reden om bestuurslid te worden bij APPLiA Nederland.”, aldus Erik Schimmer.

Hij vervolgt: “APPLiA Nederland speelt een belangrijke rol in de belangenbehartiging van de leden op relevante onderwerpen en maatschappelijke ontwikkelingen zoals duurzaamheid en innovatie. Sterk daarbij zijn de kenniscentrumactiviteiten en trainingen. Door samen te werken in een sterk netwerk zijn wij in staat voor de maatschappij en voor de leden relevante beslissingen te nemen. Ik wil mij met name toeleggen op verdere verduurzaming van de industrie, waaraan ik met mijn ervaringen binnen Philips een mooie bijdrage hoop te kunnen leveren. Voor een duurzame wereld is de overgang van een lineaire naar een circulaire economie een noodzakelijke voorwaarde. Met circulaire initiatieven die we binnen Philips hebben geïntroduceerd, waaronder alternatieve business modellen als productlease en refurbished producten, hoop ik de branche te inspireren. Daarnaast ervaar ik als lid van het Europese Management Team van Philips Personal Health hoe belangrijke Europese samenwerking is. Ik hoop ook op dat gebied een mooie bijdrage te kunnen leveren, door samenwerking tussen de leden binnen APPLiA Europa te stimuleren.”

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan