Domaplasma B.V. sluit zich aan bij APPLiA Nederland

APPLiA Nederland heeft op 1 januari 2022 Domaplasma B.V. verwelkomd als nieuwste lid van de branchevereniging. Domaplasma B.V. is ontwikkelaar, producent, groothandelaar en exporteur van Domaplasma® luchtzuiveringstechnologie. De Domaplasma® luchtzuiveringapparatuur wordt in eigen beheer geproduceerd voor derden of geïntegreerd in eigen afzuigkappen en afzuiginstallaties van andere producenten of welbekende witgoedmerken.  

Over Domaplasma (en aXiair)

Het ontstaan van Domaplasma is nauw verweven met de geschiedenis van aXiair. Bert Sok en Robert de Graaf zijn CEO en eigenaren van beide bedrijven: “In 2004 zijn we begonnen met aXiair, specialist in afzuigkappen voor het hogere segment. We ontwikkelden circa 15 jaar geleden de Domaplasma® techniek als nieuwe luchtzuiverings- en ontgeuringstechnologie in deze afzuigkappen, wat op veel interesse van andere merken kon rekenen. Daarom is in 2013 besloten om met aXiair en Domaplasma® door te gaan als twee aparte bedrijven.”

.

Portret Robert De Graaf Domaplasma Interview
Robert De Graaf

Een eerste introductie

Een van Domaplasma’s klanten heeft De Graaf geïntroduceerd bij APPLiA Nederland. Daarvoor wist ik wel af van het bestaan, maar lag onze focus vooral op ontwikkelingen buiten de landsgrenzen. Nu is de tijd rijp om dichter bij de bron van alle informatie te zitten. APPLiA Nederland is onder meer interessant vanwege de sterke banden met de Europese moederorganisatie APPLiA. Netwerken en informatie uitwisselen met gelijkgezinden vind ik ook erg waardevol. Met onze eigen ervaring op zak kunnen wij daar vanuit Domaplasma ook zeker aan bijdragen.”, aldus De Graaf.

Deelnemen aan de Technische Commissie

De komende periode zal De Graaf zich verder verdiepen in de thema’s waar APPLiA Nederland zich mee bezig houdt: “Ik overweeg ook om deel te nemen aan de Technische Commissie. De eerstvolgende bijeenkomst sluit ik daarom graag aan om dit verder te verkennen.” Daarnaast is er een grote interesse voor de thema’s duurzaamheid en circulariteit. Binnen de toenemende milieu- en energiebesparende eisen draagt Domaplasma® namelijk ook haar steentje bij. Naast een hoge efficiency en langdurige luchtzuivering is de Domaplasma® apparatuur in hoge mate recyclebaar. 

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan