CEO Arcelik Hakan Bulgurlu verkozen tot president APPLiA Europe

De CEO van Arcelik, Hakan Bulgurlu, is verkozen tot president van APPLiA – Home Appliance Europe; de in Brussel gevestigde vereniging die de fabrikanten van huishoud- en keukenapparatuur in Europa vertegenwoordigt.

Bulgurlu volgt Dr. Peter H Göetz op, Executive VP van BSH Europe, die de afgelopen vier jaar het presidentschap van APPLiA heeft bekleed. Dr. Göetz feliciteerde Bulgurlu met zijn benoeming en sprak zijn vertrouwen uit in zijn ambtstermijn voor de komende twee jaar.

In zijn toespraak in Sofia prees Bulgurlu de veerkracht en het succes van de sector huishoudelijke apparaten, maar benadrukte hij ook de unieke risico’s en uitdagingen van het post-pandemische tijdperk. Bulgurlu herhaalde ook zijn inzet voor de klimaatverandering: “Als organisatie hebben wij een enorme verantwoordelijkheid om de doelstellingen inzake energie-efficiëntie te bereiken, zodat we onze kinderen een betere planeet kunnen nalaten”.

Dankzij innovatief, duurzaam beleid en innovatieve oplossingen heeft APPLiA de sector helpen uitgroeien tot een economische krachtcentrale met een jaaromzet van 53 miljard euro, een investering van meer dan 1,6 miljard euro in R&D-activiteiten en de creatie van bijna 1 miljoen banen.

Bron: ERM

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan