Bestedingen slim huishouden naar €1,8 miljard

Nederlandse huishoudens hebben €1,8 miljard uitgegeven aan slimme huishoudelijke apparatuur. Binnen deze productcategorie besteden consumenten het meeste aan slimme wasmachines en drogers (€493 miljoen). Dit blijkt uit de zevende editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek van Multiscope onder bijna 5.000 Nederlanders.

Slimme wasmachines lijstaanvoerder

Er wordt het meeste besteed aan slimme wasmachines en drogers (€493 miljoen). De totale besteding aan deze slimme apparaten is gestegen met €160 miljoen. De totale besteding aan slimme ovens / magnetrons is €360 miljoen. Aan slimme vaatwassers besteedt men €300 miljoen.

Afbeelding Top 5 Bestedingen Slimme Huishoudelijke Apparatuur
Afbeelding Top 5 Bestedingen Slimme Huishoudelijke Apparatuur

Robotstofzuiger hoogste bezit

Ruim twee op de tien huishoudens (22%) bezitten slimme huishoudelijke apparatuur. Dat zijn 1,8 miljoen huishoudens. Een robotstofzuiger is het vaakst aanwezig (10%). Daarnaast heeft 7% een slimme wasmachine of droger en 5% een slimme oven of magnetron. De belangrijkste reden voor de aanschaf van slimme huishoudelijke apparatuur is gemak / comfort (61%). In 26% van de gevallen zit de slimme toepassing simpelweg al op een nieuw apparaat dat een oud apparaat vervangt.

Slim huishouden grootste productcategorie

Nederlandse huishoudens hebben in totaal voor ruim €4,1 miljard aan smart home producten1 in huis staan. De categorie ‘huishouden’ heeft met 43% binnen deze markt het grootste aandeel. Ditmaal met een besteding van ruim €1,8 miljard, vorig jaar was dit nog €1,5 miljard. De productcategorie is dus gegroeid met 20%.

Over Multiscope

Multiscope is een specialist in online marktonderzoek. We ondersteunen bedrijven en organisaties bij het nemen van de juiste beslissingen door middel van online panels, marktrapporten en innovatieve onderzoeksoplossingen.

De resultaten in dit persbericht komen uit de zevende editie van de Smart Home Monitor, een grootschalig onderzoek naar de status van domotica in Nederland. In het onderzoek zijn 4.980 respondenten van 18 jaar en ouder ondervraagd, representatief voor de Nederlandse bevolking. 

Dit artikel is een directe doorplaatsing van het persbericht verstuurd door Multiscope. Klik hier voor het originele bericht.

Recente berichten

Word lid van Applia Nederland

En ervaar de voordelen!

Sluit je aan